keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Koukuilta ja puikoilta

Nyt muita töitä pahasti häirinnyt matto on saatu valmiiksi. :) Pikku Kirppu otti maton heti omakseen, ja hyvä niin. Nyt vaan odotellaan, että saadaan hänen tuleva huone sisustuskuntoon ja matto lattialle.



Hiukan minua häiritsee kuvassa näkyvää vaaleampi raita. Joukossa oli ilmeisesti hiukan eriväristä kudetta. Luonnossa väriero ei kyllä näy noin selvästi.

Matto on virkattu Kauhavan Kangas-Aitan Juhannusruusu-maton ohjeella. Tein maton 10-koukulla ja trikookudetta meni reilu 3 kiloa. Koska kude loppui kesken, ei matto vastaa täysin ohjetta. Mutta kelpaa kyllä meille.

Pikku-Kirpulle olen neulonut takin Novitan Puro-langasta. Kaupassa miellyin langan väriin, mutta valmiina vaatteena se ei enää iskenytkään yhtä paljon. Värit miellyttävät kyllä, mutta jokin langan "kulussa" tökkii.




Kameraparka taitaa vetää viimeisiään. Värit ovat mitä sattuu. Pahoittelut suhmuraisista kuvista. Eipä näistä noin värien puolesta saa oikeaa kuvaa.

Ohje on Novitan syksy 2009 lehdestä. Lankana siis Puro, ja väri on takkatuli. Lankaa kului melkein 1½ kerää vähemmän mitä ohjeessa sanottiin. En tiedä miten siinä mahdoin onnistua... :) Nyt jäi lankaa vielä huovutettaviin lapasiin, koska olin alunperin ostanut vahingossa yhden kerän liikaa. :)

Viikonloppuna oli isoisoäitini hautajaiset ja edellisenä päivänä metsästin kaupasta hattua Pikku-Kirpulle. Hänen hattunsa kun olivat kyseiseen tilaisuuteen liian riemunkirjavia. Vaan kauppojen tarjonta ei vastannut odotuksia. Niinpä edellisenä iltana oli alettava pipoa tekemään.


Muistin että varastoissani on kasa ohuita villapaitoja joista voisin pipon väkertää. Neulomalla en pipoa olisi ehtinyt valmiiksi saamaan, onneksi on ompelukone. ;) Mitään kaavaa en käyttänyt vaan mittailin ja mallailin Pikku-Kirpun pipoja ja tein niiden mukaan. Päällikangas on siis vanhasta villapaidasta ja vuorina trikoo. Virkkasin vielä pipoon Rose Mohairista kukan jonka keskelle ompelin napin. Nappi sattui olemaan melkein samanlainen kuin napit Mommon Pikku-Kirpulle tekemässä takissa. Ja kukan värikin sopi takkiin hyvin. Tosin tässäkin kuvassa värit ovat mitä sattuu. :(

Seuraavaksi olisi vuorossa muutama pakko- ja rästihomma jotka olisi hoidettava alta pois. Jos sitten saisi keskityttyä joulujuttuihin ja Pikku-kirpun vaatevaraston uusimiseen. Neiti on ihan huomaamatta kasvanut ulos lähes kaikista vaatteistaan. :) Palataan astioille kun on jotain valmista esiteltävää. Keskeneräisyyksiä olisi kyllä tarjolla. ;)

1 kommentti:

  1. Kiva matto! Koskas mä saan? :D Ei kai, ei sillä mikään kiire ole, johan mä ehdin itsekin niitä kuteita täällä vuoden marinoimaan... :D Ja ei liikaa virkkausta putkeen ettet säkin saa napsusormea ja joudu leikkaukseen... ;) Toi raita siinä matossa näyttää siltä että se siihen kuuluisikin.
    Mä tykkään tosta villatakista! Tosin eihän noi Purot oo mun mielestä koskaan vaihtaneet väriä mitenkään sujuvasti, mut nyt nää nykyiset sentään sopii jotenkin keskenään yhteen mitä aikaisemmat ei tehneet. Mun pitäis itelleni pipo tosta takkatulesta vääntää mut vielä en ole päättänyt et raidoitanko sen jonkun toisen puron kanssa yhteen vai teenkö yksistään..
    Muistuta ens kerralla et katson sen kameran säädöt jos jotain osaisin niille tehdä.. Mä luulen et siel on vähän kaikki säädöt miten sattuu kun Kirppuliini on niitä säädellyt ;) Jos sä löydät sen käyttöohjeita vielä jostain niin siitäkin vois katsoa saaks niitä tehdasasetuksia jostain palautettua...

    VastaaPoista