keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

TämäKIN projekti otti taas oman aikansa, mutta nyt se on vihdoin valmis ja luovutettu eteenpäin. :) Siskolla oli synttärit tuossa jokunen kuukausi sitten, ja kaikesta ajanpuutteesta huolimatta halusin tehdä hänelle lahjan itse. Sain ommeltua, kirjottua ja harsittua pätkän silloin, toisen tällöin. Lähinnä siis silloin kun pikkuihmiset olivat untenmailla.

Olkapäillä olevat röyhelöt kuuluvat alla olevaan mekkoon, näyttäisivät kyllä kivalta essussakin.

Kuminauhatamppi pitää essua selänpuolelta kurissa

Helmaan kirjottu teksti

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku

Rintarossi raitakankaasta, keltaisesta vetoketjusta ja suuresta napista



Ohje essuun on Suuri Käsityö lehdestä. Nyt en millään jaksa nostaa itseäni tästä sohvan nurkasta ylös mennäkseni katsomaan mistä numerosta se oli. :) Lisäillään tieto sitten myöhemmin. Lehdessä essu oli käännettävä versio, tämän tein "yksinkertaisena". Röyhelöt ja koristeet ideoin itse ja kanttinauhalla kanttasin reunat ja hiha-aukot. Ohjeessa oli kengurutasku, jonka vain pistin puoliksi ja äiteen avustuksella katsoin sopivat paikat taskuille. :) Kaikki kankaat on omista varastoista. Olen epävirallisessa ostolakossa. Ostan vain sellaista mitä oikeasti tarvitsen. Varastoissa on kaikenlaisia kankaita ihan riittämiin. Eivät ne varmaan marinoimalla parane. ;)

Aika ruokottaman näköinen tuo valmis tuotos, koska se on jäänyt silittämättä. Olen maailman laiskin silittäjä, ja varsinkin ompeluprojekteissa se olisi ainakin toisinaan melko tarpeellista. Nyt olen skarpannut sen suhteen ja työnalla oleva Pikku-kirpun takki on ollut suhteellisen paljon silitysraudan kanssa tekemisissä. Äiti on jo pitkään teroittanut silittämisen tärkeyttä ommellessa. Nyt se taitaa vihdoin upota tähänkin päähän. Kyllähän se lopputulos vaikuttaisi olevan paljon paremman näköinen.

Sisko tuntui olevan tyytyväinen lahjaansa, lupasi kiinnittää harrastehuoneen seinälle koukun essua varten. :)

3 kommenttia:

  1. Essu on niiin ihana! Ja siellä se roikkuu harrastehuoneessa koukussa jo ja on ollut käytössäkin! :D
    Mäkin olen epävirallisessa ostolakossa :) Kirppikseltä saan ostaa ja kangaskaupasta jos jotain tarvii, mut kyllä mulle viimeksikin tarttus jotain humpuukia sieltä mukaan kun kävin :) Siksi sinne ei voi enää oikein mennäkään... ;)
    Mäkin olen ihan vasta nyt alkanut silittämään kun saan silitysraudan jätettyä huoneeseen eikä sitä tarvii joka kerta viedä pois. Ja kyllähän siinä eroa on hirveesti kun sitä käyttää!

    VastaaPoista
  2. Ja ei tuosta ruokotonta saa ei millään! Noista kirjailuista ei kunnolla näy miten hienosti ne on tehty ja miten ihana toi koko essu on! :)

    VastaaPoista
  3. :) Niin siis meinasin et näyttää ruokottomalta siks kun on ryppynen. Kyllä mä muuten oon ihan tyytyväinen tuotokseeni. :)

    VastaaPoista