perjantai 30. syyskuuta 2011

Hanskaharjoituksia

Fb:ssa sain kutsun ompeluhaasteeseen, jonka aiheena oli hanskat. Vaikka en haasteeseen ajatellutkaan osallistua, löysin itseni kuitenkin etsimästä kaavoja Pikku Kirppun hanskoihin. Ja täytyy kyllä nyt sanoa, että eipä ole hanskojen ompelu meikäläisen juttu. Ehkä sitten kun pikkuisen käsi on hiukan isompi, on sitten ehkä helpompi ommellakin. Vaikka muuten tykkäänkin näperrellä pikkujuttuja, en juurikaan pidä siitä ompelemisessa. Mutta tulipahan koitettua, oikein kaksin kappalein.

Ajattelin tehdä Pikku Kirpulle "autoiluhanskat". Ohuemmat ja olevinaan hiukan siistimmät. Suurin osa hanskoista joita kotoa löytyy, ovat lähes aina enemmän tai vähemmän kuraisia.;)




Päällikankaaksi valitsin varastoista ruudullisen puuvillan ja vuorina on trikoo. Oravan ja tammenterhojen kuva on otettu suoraan internetin ihmeellisestä maailmasta ja kirjottu hanskaan ennen ompelua. Ja kaava hanskoihin Elsebeth Gyntherin kirjasta.

Pikku Kirppu käyttää mielellään hanskoja, vaikka ei muuten aina haluaisikaan pukeutua, ja nämäkin olisi haluttu ottaa heti käyttöön. Ja kokeiluun ne olisivatkin päässeet, jos ne vain olisi sattunut saamaan käteen... Suuaukko oli  hiukkasen liian pieni, ja kämmen ei mennyt leveimmästä kohdasta sisään. Ja niinhän siinä sitten kävi, että rakkaalla lapsella meni hermot ja tuli kiukku kun "koirahanskat" eivät totelleet. (Tämä äiti kyllä luuli kirjoneensa hanskaan oravan...) Olisi ehkä sittenkin pitänyt tehdä hanskat isomman koon mukaan, niin kuin ensin harkitsin. :)



Ja tässä kokeilu nro. 2. Ne eivät ole vielä päässeet Pikku Kirpun käsiin asti, mutta vaikuttaisivat hiukan liian isoilta... Kankaat näihinkin pikkupaloja, jotka ovat jääneet muista töistä. Vuorissa on ranteen kohdalle tikattu pätkä kuminauhaa. Ohje Ottobrestä.

Ainakin toistaiseksi hanskakokeilut laitetaan jäihin.

Keskeneräisyyksien tekemisenkin olen saanut aloitettua, kuten myös monen uuden projektin työn alle. ;) Kuistilla on nyt vihdoin uudet verhot, neuvolakorttien kansissa tapahtunut jonkinlaista edistystä ja Pikku Kirppu on saanut kasallisen hernepusseja. (Kuvia ei vielä tarjolla, kamerasta loppui akku kesken kaiken.) Paljon on vielä tekemättäkin, ja tuntuu, että kun yksi työ valmistuu on tilalle tullut kaksi uutta. ;)

Nyt hetkeksi sohvan nurkkaan sukkapuikkoja heiluttamaan, ja sitten unten maille. Lämpöisiä unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti