sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Hattu, sukkia ja muutama traktori

Fb:n ompeluhaasteessa oli aiheena välikauteen sopiva päähine. Se oli olevinaan hyvä syy vihdoin ja viimein tehdä Pikku Kirpulle hiippalakki Elsebeth Gyntherin kirjasta.



Lakin päällinen on hiukan paksumpaa puuvillaa ja vuorina vaaleanpunainen fleece. Kuvaamisen jälkeen lisäsin lakin reunalle vielä pätkän kuminauhaa. Koekäytössä lakki lörpötti sen verran, että korvat pääsisivät kyllä paleltumaan. Kunhan tuo tättähäärä herää Ukonrontin kanssa päikkäreiltä tehdään uusintasovitus. :) Lakki oli melkoisen nopea tehdä, aikaavievin osuus oli vinokantin tekeminen.

Joulupukin pikkuapulainen on saanut jotan aikaiseksi. Sukkia olen tehnyt lisää edellisten jatkoksi, vaikka vielä niitä tarvitaan. Pikkuväelle pitää vielä tehdä varpaan lämmikettä ja muutamat naisten sukat, niin sitten tämän joulun sukkaurakka alkaa olla valmis. (Joka vuosi uhkaan jättää sukat tekemättä, mutta en pysty kuitenkaan, koska tiedän että niitä pehmeitäkin paketteja odotetaan. ;) ). Mutta se inhottavin osuus jo valmistuneista sukista tuli tehtyä eilen; sain pääteltyä kaikki langat sukista. Neulon kyllä mielelläni sukkia mutta se lankojen päättely... YÖK!





Sukissa lankana Novitan 7 veljestä. Harmaankirjavissa äidin tuomaa lankaa Tallinnasta. Vyötteet hukkuneet aikaa sitten, joten ei hajuakaan langan tiedoista.

Kummipojalla oli elokuussa 2v synttärit ja tarkoitus oli tehdä hänelle Metsolan joustofroteesta traktoripaita. Paita on ollut kyllä ajoissa valmis, mutta ruskean resorin metsästys on ollut aikamoinen urakka. Enpä ole kyllä viime aikoina paljon kotoa poistunut ruokakauppaa pidemmälle. :) Nyt se resori  jokatapauksessa löytyi. Jätti-Rätissä ei ole ollut mitään paitaan sopivaa resoria, ja Eurokankaassa en ole pitkään aikaan käynytkään. Käynti Paimion Virpakassa ratkaisi ongelman. Resori löytyi ja paita saatiin valmiiksi. Virpakassa oli aivan ihania kankaita, mutta sain hillittyä itseni.Hyvä minä!!



Kangas siis tilattu Lasten Metsolasta ja kaava Ottobresta pikkuisin muokkauksin.

*muoks* Tajusinpa tässä yhtäkkiä, että taisinpa tehdä pikkuruisen mokan paidan hihansuun resoreissa... Resoreita leikatessa pyöri mielessä housut, jotka ajattelin tehdä puserolle kaveriksi, ja pelkään pahoin, että nyt on hihansuun resoreissa mitat lahkeensuun resoreiden mukaan. :/ 

2 kommenttia:

  1. Toi lakki on ihana! :) Täälläkin tapahtuu joululahja-asioita mut oon ollu sen verran laiska et en oo saanut mitään kuvattua kun päivänvalokin on sen verran kortilla. Löysit sit sen resorin vihdoin ja viimein! Eipä tullut toi Paimion paikka itsellenikään mieleen.. Kiva paita tuli ja en usko että se resorijuttu käytännössä yhtään haittaa!

    VastaaPoista
  2. Äitee jo tilaili noita hattuja johonkin tapahtumaan. Kun vaan ehtis tekemään. :) Pikku Kirppu näyttää ihan pieneltä tontulta ton lakin kanssa. :) Mikäs tällaiselle jouluihmiselle mukavampaa kuin ikioma tonttulapsi.<3

    VastaaPoista