torstai 13. lokakuuta 2011

Tähdellinen haalari

Tässä se haalarinkuvatus vihdoin valmiina. Aamulla olin innoisani pukemassa Pikku Kirppua siihen, mutta neidillä oli jotain asiaa vastaan. Sain kuin sainkin haalarin kakaraisen päälle, mutta hän omatoimisesti riisui sen hyvinkin nopeasti. Ja kyseessä on kuitenkin mukelo joka ei kunnolla osaa riisua vaatteita, se on opetteluasteella. No, tänään se sujui kuitenkin hyvin. :) Yritin myöhemminkin saada haalaria Pikku Kirpun päälle, mutta vastaus oli aina tiukka "EI!". Että se siitä. Sama juttu oli hiippapipon kanssa. Sitä neiti kyllä jo käyttää, kun se ensin oli koekäytetty Ukonrontilla. Pitäisiköhän tuo liki kaksimetrinen koittaa tunkea tuohon 84 cm haalariin... :)

Mutta siis, tässä haalarinkuvatus.



Haalarin kaava on Elsebeth Gyntherin kirjasta Ompele Lapselle 0-4-v. Haalari on tehty 1-vuotiaan koon mukaan. Oli siinä ja siinä, että oliko kangas liian tukevaa kaavaan, mutta hyvältä se päällä näytti, siis sen hetken mitä se ehti Pikku Kirpun päällä olla. ;) Saumuri taas ei ollut lainkaan yhteistyökykyinen; se ei suostunut ompelemaan kangasta tuplana, joten peruskoneella painettiin menemään. Hupun vinokantti kiinnitetty napinläpiompeleella. Ulkoapäin haalari on suht onnistuneen oloinen, nurjaapuolta en kenellekään esittelisi. :/

Ja koska en kaikista matkanvarrella tulleista ongelmista lannistunut, päätin aloittaa neidille liskohaalaria. No, sain sen leikattua ja aloitin ompelua, ja kas... Saumuri ei ilmeisesti tykkää haalariompeluksista. En millään löytänyt kankaalle sopivia säätöjä ym. pientä kivaa, ja homma jäi odottamaan parempia aikoja. Kaipa siirryn huomenna perusompelukoneen ääreen työskentelemään.

Nyt taitaa olla hyvä hetki rentoutua teekupposen ja sukkakutimen parissa. Kuulemisiin!

*muoks* Tänäänhän oli kansallinen epäonnistumisen päivä. Johtuikohan ongelmat liskohaalarin kanssa siitä... ;)

1 kommentti: