maanantai 5. joulukuuta 2011

Pehmeää pakettiin

Eipä ole hetkeen aikaan tullut mitään täällä esiteltyä. Aika on mennyt kuin siivillä, ja lääkärin supistuksiin määräämä lepo rajoittaa sekin osaltaan tekemistä. Mutta kyllä täällä kuitenkin pukinhommia on mahdollisuuksien mukaan koitettu saada tehdyksi. Lepoa enemmän tekemistä on rajoittanut tuo Pikku Kirppu, joka ei anna äidin tehdä "hömmii". Iltasella olen sitten hiljalleen lahjoja yrittänyt saada tehtyä. :)

Miesväen lahjuksia uskallan jo nyt esitellä, koska en usko heidän täällä käyvän. Naisväki onkin sitten asia erikseen. Osa tekeleistä on vielä viimeietelyä vailla, mutta haitanneeko tuo ketään.

Uusimmasta Novita-lehdestä (talvi/2011) olen tehnyt ukkeleille lippapipoja Kelosta. Harmaat on tehty ohjeen mukaan ja mustissa on 5 silmukkaa vähemmän kuin ohjeessa. Harmaat pipot tuntuvat hiukan liian isoilta, joten ompelen niihin velä vuorin ohuesta fleecestä tai trikoosta. Pienipäisille veljilleni menee sitten mustat pipot sellaisinaan. :) Harkinnassa on jonkinlaista "heijastinkoristetta" hattuihin, mutta katsotaan kuinka käy. Ohjeessa pipoissa oli tupsut, mutte ne olen jättänyt pois.






Junasukkia/Tuulan sukkia olen alkanut tehtailemaan kaikkein pikkuisimmalle väelle. Ystäville syntyi eilen pieni poika ja sukuun on tulossa vauveli vielä ennen joulua. Ja kaipa tuo masu-yrjökin tuolta jossain vaiheessa maailmaan putkahtaa.




Nyt en löydä sukkien ohjetta internetin ihmeellisestä maailmasta. Sivut joista ohjeen bongasin tarjoavat vain erroria. :( No ohje löytyy kyllä paperiversiona. Ohjeessa oli käytetty 2,5 puikkoja, itse tein sukat kolmosen puikoilla. Silmukkamääriä olen hiukan muunnellut, kyten myös varsien mallia. Yhdet tein ohjeen mukaan, mutta pienemmällä silmukkamäärällä. Pikku Kirpulle ajattelin myös Junasukat tekaista, jospa ne vaikka pysyisivät hänen jalassaan :)

Nyt vielä hetkeksi koukku heilumaan, jospa saisi kaverin pojan pöllöpipon valmiiksi ennen kuin uni vie voiton.

*muoksis* nyt on junasukkiin linkitetty ohje :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti