tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tiesin jo blogia "pystyttäessäni" että tulen päivittämään blogia epäsäännöllisen säännöllisesti. En kuitenkaan ihan näin pitkää päivitysväliä ajatellut tulevan. Syy tauolle on kuitenkin erityisen hyvä. <3



 Arki pienen tytön äitinä on muuttunut tavallista hektisemmäksi kun lauma kasvoi toisella pienellä neidillä, joka siskonsa tapaan syntyi kuukauden etuajassa. :)

Jossain välissä Tahmiksen syntymän jälkeen olen saanut jotain tehtyä valmiiksikin asti. Valmistuneet työt ovat hyvin helppoja ja soveltuneet aivottomassa tilassa unen ja valvetilan rajamailla tehtäviksi. :)

Lanka Novitan 7 veljestä, jotain vanhempaa erää, siskolta saatu :)

Lanka Novitan Keloa

Lanka Novitan 7 veljestä

Lanka Novitan Rose Mohair

Pinkki/aniliini pipo on Urban Junglen ohjetta mukaillen tehty Pikku Kirpulle kevätpipoksi.




Virkatut Urban Jungle pipot on tehty tällä ohjeella. On muuten varsin koukuttava ohje. Näiden lisäksi on kaksi pipoa jo lähtenyt maailmalle. :) Neulottu pipo omasta päästä sovellettu. Jossain varmassa tallessa pitäisi olla silmukkaluvut ym. tarpeelliset tiedot, mutta eipä niitä tähän hätään löydy. Pitää muistaa lisätä ohje myöhemmin.

Sisko nimesi nämä Aurinkosalaattisukiksi :)


Ja taas junasukkia! 

Aika lailla on pipoja ja nimenomaan neulottuja/virkattuja tullut tehtyä. Muutenkin on aikalailla neulontapainotteisia tuotokseni olleet. Jospa se ompelukonekin vielä pääsee urakoimaan. :) Neuletyöt on jotenkin niin helppoja pienten lasten kanssa, ja nimenomaan yksinkertaiset työt. Voi tehdä kerroksen silloin tällöin ja jatkaa helposti siitä mihin jäi. Ompelemisessa on taas omat kommervenkkinsä; lasten hereillä ollessa kerralla ei varmasti saa ommeltua kuin ehkä ½ saumaa, jonka jälkeen kaikki tavarat pitää kerätä isomman neidin ulottumattomiin. Neulat ja sakset on tällä hetkellä erityinen kiinnostuksen kohde. Hienosti hän tänään askartelusaksilla pätki villalankoja sentin pituisiksi paloiksi. Toki siis valvotusti. :) Ja jos silmä vältää, seisoo hän kodinhoitohuoneen tasojen päällä tyhjentämässä kaappeja ompelutarpeista.

Jospa tässä kevään edetessä saisin irrotettua käteni koukusta ja puikoista ja pääsisin ajamaan saumat suoriksi. Projekteja ja suunnitelmia kyllä on muhiassa. :)




Aurinkoisia kevätpäiviä!

2 kommenttia:

  1. Sä oletkin oikein urakoinut pipojen parissa :) Mun pitäisi ottaa kuva siitä sun tekemästä piposta et saat tänne, tai oikeestaan voisin ottaa sen sunnuntaina mukaan niin päästään kuvailemaan.. Mä olisin vähän kuvauskaverin tarpeessa. ;)
    Mulla on sen pipon silmukkamäärät ym. täällä varmassa tallessa ;) Voin lähettää sulle niin saat tehtyä ohjeen niistä. :)
    Kirppunen on selkeästi sukuunsa tullut kun innostus on noin kova jo nyt! <3

    VastaaPoista
  2. Jos vaan viitsit laittaa ne pipottimen tiedot mulle, ne ei oo ilmestyny mun nenän eteen vaikka oon kuinka odottanu. :)

    VastaaPoista